8 uleiuri naturale pentru infrumusetare

Din cele mai vechi timpuri, femeile au folosit uleiuri naturale pentru intretinerea si pentru infrumusetarea parului, a pielii si a unghiilor. Femeia moderna, se pare, abia acum incepe sa se bucure de proprietatile cosmetice miraculoase ale uleiurilor naturale. Multe aleg sa se ingrijeasca direct cu uleiuri naturale sanatoase, in defavoarea produselor cosmetice pe baza de ingrediente chimice.

Uleiurile naturale sunt extrase din radacini, scoarta, tulpini, flori, fructe si frunze, prin diverse procedee, cum ar fi extractia la rece sau distilarea. Metoda cea mai recomandata si cea care pastreaza 100% „esenta plantei” este presarea la rece.

8 uleiuri naturale pe care sa le folosesti zilnic in rutina ta de infrumusetare

Ulei de aloe vera

Uleiul de aloe vera este folosit ca remediu natural impotriva multor afectiuni de peste 3.500 de ani. Acest miracol natural este considerat unul dintre cele mai bune uleiuri, datorita multiplelor actiuni terapeutice.  Uleiul natural de aloe vera este obtinut prin macerarea frunzelor de aloe vera in ulei de soia. Aloe Vera contine peste 240 substante active, printre care se numara 18 aminoacizi, fitosteroli, betacaroten, vitamina B1, B3, B6, C, E, niamicida, minerale, toate fiind vitale pentru sanatatea pielii.

Uleiul natural de aloe vera este folosit ca ingredient in majoritatea produselor cosmetice de azi pentru ca:

  • Restaureaza hidratarea naturala si protejeaza impotriva agresiunilor externe
  • Lupta impotriva caderii parului, hidratandu-l si reparandu-l
  • Este remediul perfect impotriva arsurilor solare
  • Distruge celulita si vergeturile
  • Calmeaza si vindeca acneea, eczemele, psoriazisul si dermatitele

Ulei de brusture

Brusture este de fapt numele comun al unei plante perene cu flori, a carei denumire stiintifica este Arctium. Radacina de brusture este, probabil, cea mai valoroasa, deoarece poate fi consumata ca o leguma, fiind foarte bogata in fibre. Uleiul de brusture este produs prin combinarea extractului de radacina de brusture cu uleiul de floarea soarelui. Este un ulei natural, bogat in fitosteroli si acizi grasi naturali.

Uleiul natural de brusture este des folosit in produse cosmetice:

  • Calmeaza mancarimile scalpului, indepartand matreata
  • Regleaza glandele sebacee, mentinand pielea sanatoasa
  • Trateaza foliculi de par, avand un rol important in regenerarea sa
  • Revitalizeaza si da stralucire tenului si parului

Uleiului natural de brusture, pe langa eficienta sa in tratamentele cosmetice, este renumit si pentru detoxifierea ficatului, echilibrarea hormonilor si scaderea tensiunii arteriale.

Ulei de caise

Uleiul de caise este obtinut prin presarea la rece a samburilor de caise. Impresionantele beneficii pentru piele si par ale uleiului de caise se datoreaza continutului ridicat de vitamine, inclusiv vitaminele A, C, K, E, si niacina in cantitati semnificative, precum si datorita continutului de minerale, potasiu, mangan, cupru, magneziu si fosfor.

Uleiul de caise este delicat, potrivit pentru toate tipurile de ten si are urmatoarele beneficii cosmetice:

  • Intretine sanatatea pielii
  • Intareste bariera hidrolipidica, intarziind imbatranirea pielii
  • Hidrateaza eficient pielea, absorbindu-se rapid
  • Calmeaza tenul iritat
  • Catifeleaza parul si ii ofera stralucire
  • Hraneste firul de par de la radacina pana la varf

Ulei de catina

Ulei natural de catina este considerat, datorita concentratiei incredibile de nutrienti, vitamine, minerale, antioxidanti si acizi organici, inclusiv flavonoide, fenolii, aminoacizi si carotenoizi, unul dintre cele versatile uleiuri naturale. Pentru a-i pastra intact valoarea nutritiva, uleiul natural de catina este extras, de obicei, prin metoda CO2.

Ulei natural de catina este un remediu miraculos pentru frumusetea tenului, parului si unghiilor. De obicei, uleiul de catina este folosit ca ingredient in creme, emulsii, serumuri, masti de par si alte produse cosmetice pentru ca:

  • Intinereste tenul, prevenind depigmentarea pielii
  • Hidrateaza pielea si lupta impotriva radicalilor liberi
  • Protejeaza pielea de radiatiile solare
  • Previne si amelioreaza dermatita, psoriazisul si inflamatiile pielii
  • Vindeca cicatricile provocate de acnee
  • Regenereaza si hraneste firele de par

Ulei de macese

Macesele sunt fructele trandafirilor salbatici, care se formeaza de obicei la inceputul toamnei. Uleiul natural de macese se obtine prin presarea la rece a fructelor de macese. Din punct de vedere nutritional, uleiul natural de macese este foarte bogat in vitamine, compusi organici si acizi grasi esentiali, binecunoscuti pentru proprietatile lor regeneratoare si antiinflamatorii. Compusii organici, cum ar fi licopenul, pectina, luteina, beta-carotenul sunt esentiali pentru sanatatea organismului.

Uleiul natural de macese se poate aplica pe piele ca atare sau ca ingredient in creme, uleiuri, lotiuni si masti de par. Pentru piele si par, uleiul natural de macese are urmatoarele beneficii:

  • Actioneaza ca un agent de hidratare, restabiland pH-ul
  • Combate radicalii liberi si elibereaza pielea de substante nocive
  • Trateaza foarte eficient cicatricile provocate de arsuri, acnee, etc.
  • Calmeaza si catifeleaza pielea
  • Are un efect puternic anti-aging, estompand ridurile
  • Confera stralucire parului vopsit permanent si decolorat

Ulei din seminte de struguri

Uleiul din seminte de struguri este un ulei relativ nou pe piata, deoarece semintele de struguri nu contin foarte mult ulei. Pentru a extrage uleiul, este nevoie de o tehnologie si de niste masini speciale, noi pe piata. Uleiul din seminte de struguri este un ulei usor, bogat in vitaminele E, C, D, acid linoleic, tocoferol si polifenoli. Este aproape inodor, purtand o aroma foarte subtila de nuca.

Uleiul din seminte de struguri are urmatoarele proprietati:

  • Amelioreaza, revigoreaza si tonifica tenul obosit si tern
  • Netezeste ridurile, imbunatatind fermitatea si elasticitatea pielii
  • Hidrateaza pielea, ajutand la regenerarea si restructurarea cutanata
  • Lupta eficient cu celulita
  • Protejeaza pielea impotriva radiatiilor UV.
  • Mentine parul sanatos si viguros, fiind si un remediu natural pentru matreata

Se poate folosi ca atare pe piele sau ca ingredient in masti, creme si lotiuni de par si piele.

Ulei de zmeura

Bogat in vitamine, antioxidanti si fibre, zmeura este un fruct delicios cu multe beneficii pentru sanatate. Pentru a-i pastra substantele active, uleiul de zmeura este extras prin metoda dioxidului de carbon. Uleiul extras din zmeura are factor de protectie solara ridicat, fiind perfect pentru protectia impotriva razelor UV.

Uleiul de zmeura poate fi folosit pur, pentru a accelera reinnnoirea celulelor pielii si a intarzia imbatranirea lor. El poate fi folosit si in amestec cu uleiuri esentiale sau alte ingrediente pentru creme.

Este indicat pentru tenul ridat, matur, uscat, mixt, sensibil sau ars de soare. Uleiul de zmeura hraneste si hidrateaza pielea, protejand-o de razele nocive UV, previne imbatranirea pielii si aparitia ridurilor si calmeaza pielea, lasand-o fina si placuta la atingere.

Ulei de rodie

Uleiul esential de rodie este foarte pretios si apreciat de toate femeile care se ingrijesc numai cu produse naturale. Acesta se obtine din semintele fructului de rodie prin metoda presarii la rece sau prin metoda ecologica CO2. Uleiul de rodie, datorita nutrientilor si acizilor din compozitia sa, este esential pentru sanatatea pielii si a parului. Fiind 100% natural, uleiul de rodie nu are efecte adverse, putand fi folosit ca atare pe piele sau in combinatie cu alte ingrediente pentru creme, lotiuni sau masti de ten sau par.

Uleiul de rodie este foarte apreciat ca produs de ingrijire pentru ca:

  • Repara parul deteriorat, uscat si despicat
  • Combate aparitia petelor de varsta si vindeca arsurile solare.
  • Calmarea zona sensibila din jurul ochilor
  • Are o puternica actiune antimicrobiana si antiinflamatoare
  • Calmeaza roseata si mancarimile.