Beneficii bergamota

Bergamota face parte din familia citricelor. Se cultiva in Italia, in special in regiunea Bergame, de aici și denumirea de bergamota. Gratie proprietatilor regenerante, purifiante si cicatrizante, uleiul de bergamota este foarte folosit in domeniul cosmeticii

Datorita proprietatilor antiseptice si astringente bergamota poate fi folosita cu succes in tratarea tenului acneic si seboreic.

Uleiul de bergamota este un dezinfectant excelent, datorita proprietatilor sale antibacteriene, pastrand pielea sanatoasa prin tratarea si protejarea de infectii fungice si bacteriene, pielea devenind astfel mai stralucitoare.

Are un efect cicatrizant, de aceea este atat de des folosit in cosmeticele pentru piele, si deasemenea uniformizeaza distributia de pigmenti si melanina avand ca rezultat disparitia semnelor.

Tonifica si revigoreaza pielea, perfect pentru un ten obosit, tern, devitalizat si pentru o piele iritata.

Este un regenerant cutanat si purifica lasand pielea fina si catifelata.

Are un rol antidepresiv si stimulent dat de componentele  uleiului de bergamota, cum ar fi Alpha pinen si Limonen.

Multumita flavonoidelor prezente in uleiul de bergamota are beneficii asupra starii de bine cu un efect relaxant datorita  notelor dulci agreabile si proaspete.

Din Bergamota se extrage un ulei cu totul exceptional. Cu proprietati multiple si extraordinare (antiseptic, antimicrobian,regenerant, purifiant, cicatrizant, parfumant cu aroma deosebita), uleiul de bergamota este  utilizat in aromaterapie, parfumerie, cosmetica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *