Beneficii ulei de argan

Uleiul de argan este obtinut prin presarea la rece a fructului arborelui de Argan care creste in Maroc . Supranumit si “Aurul Marocului”, uleiul de argan este uleiul cel mai rar din lume. Are proprietati remarcabile, este un veritabil elixir de frumusete si tinerete, aduce beneficii sanatatii organismului si exceleaza in cosmetologie.

Beneficii ulei de argan in cosmetica:

Uleiul de argan are o concentratie bogata si echilibrata de acizi grasi esentiali polinesaturati Omega 3, 6 si 9, atat de necesari, dar care nu sunt produsi de organismul uman.

Este benefic pentru toate tipurile de piele, in special cea uscata, deshidratata, deoarece hraneste, emoliaza si hidrateaza, prezerva elasticitatea si supletea pielii, restaureaza filmul hidrolipidic la nivel cutanat.

Este recomandat pentru o piele ridata ce prezinta semne de imbatranire, deoarece uleiul de argan are un puternic efect antirid, ajuta epiderma sa se regenereze si sa lupte impotriva radicalilor liberi, previne îmbatranirea fiziologica a pielii. Este un antioxidant puternic, uleiul de argan este cel mai bogat in antioxidanti dintre toate uleiurile folosite in cosmetica.

Ajuta la îngrijirea pielii mature, lipsite de tonus, devitalizate deoarece este restructurant cutanat, reda fermitatea si tonusul pielii.

Restaureaza elasticitatea pielii corpului, confera suplete tegumentara, dedicat femeilor însarcinate pentru prevenirea vergeturilor si prevenirea lasarii pielii.

Combate acneea si alte afectiuni ale pielii, echilibrand secretia de sebum si totodata are proprietati cicatrizante si protejeaza pielea de efectele agresiunilor externe.

Bogatia in Vitamina E, steroli, polifenoli, peptide si antioxidanti fac din uleiul de argan un adevarat panaceu ce poate fi folosit atat in scop terapeutic cat si in cosmetica pentru ingrijirea si redarea frumusetii si tineretii  pielii, castigandu-si denumirea de “aurul verde al desertului” .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *