Siropul de artar BIO

sirop de artar

Siropul de artar este un produs natural, obtinut exclusiv din seva de artar. Este un indulcitor natural care nu contine adaosuri de zahar, agenti de colorare, arome artificiale, conservanti sau alti aditivi, si reprezinta, in comparatie cu alti indulcitori, o sursa superioara de elemente nutritive importante si vitamine.

Beneficiile consumul de sirop de artar:

  • Siropul de artar contine diferite tipuri de antioxidanti. Daunele provocate de radicalii liberi sunt considerate a fi printre principalele cauze ale bolilor sau imbatranirii. Antioxidantii sunt substante care pot neutraliza radicalii liberi si pot reduce daunele oxidative. Mai multe studii au relevat faptul ca siropul de artar este o sursa bogata de antioxidanti. Se pare ca siropul de artar contine 24 de substante antioxidante.
  • Valoarea nutritionala a siropului de artar. Nutrientii care pot fi gasiti in siropul de artar includ proteine, grasimi, carbohidrati si zaharuri. In ceea ce priveste continutul de minerale, acesta contine calciu, fier, magneziu, fosfor sodiu, potasiu, mangan si zinc. De asemeni, vitaminele sunt si ele prezente in siropul de artar, si includ tiamina, riboflavina, niacina sau vitamina B6.
  • Siropul de artar este esential in cadrul unei alimentatii sanatoase. Nu este de mirare faptul ca un numar tot mai mare de consumatori incep sa evite zaharul, in favoarea siropului de artar. Acesta are in componenta aceeasi compusi benefici ce pot fi gasiti si in fructele de padure, in rosii, ceai, vin rosu, grau integral sau seminte de in. Cantitatea pura si varietatea de compusi benefici pentru sanatate, recomanda siropul de artar ca fiind esential intr-o alimentatie sanatoasa. Siropul de artar este mai eficient decat mierea din punct de vedere al numarului de calorii, dar si al procentului mai ridicat de minerale.
  • Beneficii asupra sistemului imunitar. Studiile efectuate in ultimii ani au confirmat importanta prezentei zincului si magneziului in organism. Lipsa acestor minerale ar putea duce, cu usurinta, la o reducere a numarului de celule albe din sange, ceea ce afecteaza raspunsul sistemului imunitar. Completarea acestor minerale este singura modalitate cunoscuta pentru restabilirea nivelului acesora. Siropul de artar este o sursa bogata de zinc si magneziu, jucand un rol esential in consolidarea sistemului imunitar.
  • Siropul de artar poate preveni anumite boli. Siropul de artar are in componenta sa minerale naturale, cum ar fi zinc, tiamina si calciu. Acesti compusi sunt cunoscuti pentru efectele lor anti-cancerigene, anti-bacteriene si pentru proprietatile anti-diabetice.

Tipuri de sirop de artar : 

In Canada siropul de artar este clasificat in 3 categorii, in functie de culoare si de aroma:

Grad A – Culoare deschisa, gust tipic de artar

Grad B – Culoare maro-chihlimbar

Grad C – Culoare inchisa si un gust pronuntat de caramel

A este destinat consumului personal, in timp ce Gradul B si C este destinat gatitului, avand o aroma mai pronuntata.

Utilizare sirop de artar:

Siropul de artar poate fi utilizat ca indulcitor natural pentru cafea, ceai, limonade sau sucuri naturale. De asemenea, se poate consuma la micul dejun, turnat peste cereale, peste iaurt sau peste clatite.

Il puteti utiliza si pentru a glazura diverse deserturi (biscuti, clatite, prajituri, gogosi, inghetata).

Cat costa siropul de artar?

Pret sirop de artar grad B, 250 ml, de la Bio AllGreen: 37 RON

Pret Sirop de artar bio, grad B, 250ml, de la Gura de Rai : 33,90 RON

 (preturi magazin online cosulbio.ro)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *